vrijdag, 21 06 2024

explorers

Speltak Explorers

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken?  Dat kan......De Explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga eens zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn.

Kom kijken eens wat we doen !
Wat voor jou? Kom gerust dan maar eens vrijblijvend kijken en meedoen bij ons.

Onze groeps opkomsten zijn :
Tijd > Vrijdagavond van 19.00 t/m 21.00u
Locatie > Theresiaplein 10  Maastricht