vrijdag, 21 06 2024

Margaretha Sinclair

MargarethaSinclairMargaretha Sinclair werd geboren in Edinburgh in 1900 in een kelder van een appartement van een vervallen huurkazerneblok, zij was het derde kind van een vuilnisman, die voor de stadsdienst werkte. Margaretha stierf 25 jaar later, maar zelfs in haar korte leven, trok haar uitzonderlijke spirituele kwaliteiten, bescheidenheid en liefde voor de medemens,de aandacht, en na haar dood, ging deze roem zich snel verspreiden, over de hele wereld.

Ze werd opgeleid in de St Anne School in het plaatsje Cowgate en ging vervolgens verder studeren en behaalde een certificaat in naaien, koken en jurken maken, bij de Atholl Crecent School. Op hetzelfde moment werkte ze ook als een boodschapper voor een zakelijke onderneming, om in 1918 na een faillissement van haar werkgever te gaan werken bij de “Mc Vitie” koekjes fabriek, dit om mee te helpen bij de opvoeding en ondersteuning van de twee jongere kinderen in het gezin.

In 1923 vervoegde ze zich bij “de zusters van de arme Clarissen”, onder de naam Mary Francis, die hun zetel hadden in London

Ze overleed op 25 jarige leeftijd in het Marillac - Sanatorium in Warly